Legendaarisen "Kebab-eläimen" salaisuudet paljastettu!

Oletko koskaan miettinyt, mikä mystinen otus se ”Kebab-eläin” oikein on? Liity mukaan safarille, kun paljastamme tämän eksoottisen olennon salaisuudet!

Kuva: “Kababin palvojat”, muinaisen Lähi-idän tyyliin

Alkuperä

Kaukana Lähi-idän auringon alla, muinaisten avotulien äärellä, ensimmäinen Kebab-eläin nousi esiin. Tarinoiden mukaan sen nimi, ”kebab”, tulee persialaisesta sanasta “kabab”, mikä viittaa paistamiseen tai paistoon. On siis sanomattakin selvää, että Kebab-eläin on ollut herkuttelijoiden suosikki jo ammoisista ajoista.

Eurooppaan tämä herkullinen olento saapui osana Osmanien valtakunnan kulinaarista diplomaattikuntaa. Erityisesti Saksassa Kebab-eläin löysi uuden kodin, kun siirtotyöläiset toivat sen mukanaan 60- ja 70-luvuilla. Saksa oli vain ensimmäinen pysäkki eläimen valloituskierroksella ympäri Eurooppaa.

Kebabeläimen leviäminen Suomeen

Usko tai älä, mutta Suomessa Kebab-eläin teki ensiesiintymisensä jo 1960-luvulla! Meidän oma Ole oli mukana kebab-revoluutiossa jo vuonna 1976, kun Suomen ensimmäinen Kebab-eläintä hyödyntävä tuotantolinjasto sai alkunsa.

Kebab-eläin esiintyi aluksi pizzerioiden menuissa, mutta siitä tuli nopeasti omavarainen tähti. Oletko koskaan kuullut, että Suomen ensimmäinen kebab-eläintarha (tai kuten sitä kutsutaan, ”kebab-ravintola”) avattiin Poriin vuonna 1982?

Vuosituhannen vaihteessa Kebab-eläin oli jo ehdottomasti suomalaisten sydämissä. Ole, inspiroituneena tästä suosiosta, päätti omistautua kokonaan kebab-eläinten jalostukseen, ja niin alkoi Ole’sin tarina!

Ole vuonna 1976

Ole’sin kebab-eläimen anatomia

Kebab-eläin lajityypillisessä ympäristössä

Döber-kebab, turkkilaisittain döner, on yksi suosituimmista Kebab-eläimen alalajeista. Sen kartionmuotoinen lihapatsas pyörii majesteettisesti vartaassa, jossa sen yläosasta valuvat rasvat voitelevat alaosaa meheväksi. Suomessakin tämä laji on niittänyt mainetta nimellä ”döner”, mutta Lähi-idän maissa sitä kutsutaan usein shawarmaksi.

On myös huhuja, että viime vuosina on bongattu kasvispohjainen Kebab-eläin nimeltä ”vöner”. Tämä moderni tulokas on kasvattanut suosiotaan niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Lisää tietoa kebab-eläimistä

Olemme Ole’silla ylpeitä kebab-eläimen asiantuntijuudestamme ja tuotteistamme. Tuotteemme ovat valloittaneet satoja ravintoloita ympäri Suomen, ja saaneet jatkuvaa kiitosta niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin..

Tutustu meidän maagiseen kebab-eläinvalikoimaamme täällä.